Steinkjer videregående skole

Jeg mot meg [video]
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • Jeg mot meg [video]
Medansvarlig
Eksemplarstatus
  • 2/2
Språk
  • Språk:
Klassifikasjon
Emne
Serie
År
  • 2016
Noter
  • Norsk dokumentarserie. Åtte unge mennesker har dokumentert sine psykiske utfordringer, gjennom egne videodagbøker. Angst, ensomhet, treningsforstyrrelser, rusproblemer... Opptaksår: 2016 Program 1 : Nå møter de hverandre for første gang til samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og alle har store forventninger. Vi blir kjent med Anders som sliter med tvangstanker tilknyttet trening og mat, Malin som er sykemeldt på grunn av panikkangst, og Kira som har sykdommen ME. Program 2 : Anders er nervøs fordi lysten til å dra på en fest kommer i konflikt med tvangstankene. Malin er fortvilet over et brev fra NAV, og Christopher er ensom og deprimert, og strever nå med å finne en mening med å leve. Psykolog Peder Kjøs og gruppa gir ham råd. Program 3 : Trines krav til skoleprestasjoner, tre jobber og verv i russestyret, gjør at følelsen av å ikke strekke til øker dag for dag. Russefeiringen står nå på trappene. Kira deler mer av sin oppvekst i Jehovas Vitner, og hvordan hun som 15-åring måtte flytte hjemmefra. Christopher har begynt å følge psykologens råd, og tilværelsen blir litt lysere. Program 4 : Fredrik har lenge slitt med angst og depresjoner, men etter en traumatisk hendelse for et år siden ble alt verre. Han klarer ikke å takle de vonde følelsene, og prøver isteden å drukne sorgen i fest og alkohol. Psykolog Peder Kjøs og gruppa prøver å hjelpe ham. Trine fortsetter russefeiringen og det hektiske livet, men etter en fest i Lillehammer skjer det noe. Program 5 : Karsten klarer endelig å fortelle hva som skjedde ham den natten for seks år siden. Historien ryster både psykolog Peder Kjøs og gruppa. Eirin sliter med posttraumatisk stress og angst, og forteller mer av sin historie, når og hvordan det først oppsto. Program 6 : Karsten er lettet etter å ha delt voldtektshistorien med gruppa. Han har selvmedisinert mye med hasj etter hendelsen, og nå sliter han med å slutte. Malin forteller om faren som forlot henne, og hvordan dette kan ha påvirket henne mer enn hun ante. En ukjent halvsøster har også tatt kontakt. Program 7 : Kira har lest journalen sin, og mye av det som var glemt eller fortrengt kommer nå tilbake. Fredrik har alltid følt seg familiens sorte får, og forsøker å forklare gruppa hvordan det ble slik. Psykolog Peder Kjøs gir Anders noen teorier rundt hans enorme kontrollbehov. Eirin må bestemme seg for hvilke grep hun skal ta for å kunne forsone med fortiden, men skjer noe som setter henne totalt ut av spill. Program 8 : I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på.
Tilgjengelige
  • 2/2
Venteliste
  • 0 (0)
*00003653 gm  2200325   4500
*00125661
*007vd
*008                                 0
*019  $bee
*020  $cNkr 760.00
*082  $a616
*245  $aJeg mot meg $hvideo
*260  $aVolda $bAV-senteret$c2016
*300  $a2 DVD (8 program a 30 min.) $blyd, kol.
*440  $aUndervisningsvideo$pDokumentar-abonnement
*503  $aOpptaksår: 2016
*505  $aProgram 1 : Nå møter de hverandre for første gang til samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og alle har store forventninger. Vi blir kjent med Anders som sliter med tvangstanker tilknyttet trening og mat, Malin som er sykemeldt på grunn av panikkangst, og Kira som har sykdommen ME.
*505  $aProgram 2 : Anders er nervøs fordi lysten til å dra på en fest kommer i konflikt med tvangstankene. Malin er fortvilet over et brev fra NAV, og Christopher er ensom og deprimert, og strever nå med å finne en mening med å leve. Psykolog Peder Kjøs og gruppa gir ham råd.
*505  $aProgram 3 : Trines krav til skoleprestasjoner, tre jobber og verv i russestyret, gjør at følelsen av å ikke strekke til øker dag for dag. Russefeiringen står nå på trappene. Kira deler mer av sin oppvekst i Jehovas Vitner, og hvordan hun som 15-åring måtte flytte hjemmefra. Christopher har begynt å følge psykologens råd, og tilværelsen blir litt lysere.
*505  $aProgram 4 : Fredrik har lenge slitt med angst og depresjoner, men etter en traumatisk hendelse for et år siden ble alt verre. Han klarer ikke å takle de vonde følelsene, og prøver isteden å drukne sorgen i fest og alkohol. Psykolog Peder Kjøs og gruppa prøver å hjelpe ham. Trine fortsetter russefeiringen og det hektiske livet, men etter en fest i Lillehammer skjer det noe.
*505  $aProgram 5 : Karsten klarer endelig å fortelle hva som skjedde ham den natten for seks år siden. Historien ryster både psykolog Peder Kjøs og gruppa. Eirin sliter med posttraumatisk stress og angst, og forteller mer av sin historie, når og hvordan det først oppsto.
*505  $aProgram 6 : Karsten er lettet etter å ha delt voldtektshistorien med gruppa. Han har selvmedisinert mye med hasj etter hendelsen, og nå sliter han med å slutte. Malin forteller om faren som forlot henne, og hvordan dette kan ha påvirket henne mer enn hun ante. En ukjent halvsøster har også tatt kontakt.
*505  $aProgram 7 : Kira har lest journalen sin, og mye av det som var glemt eller fortrengt kommer nå tilbake. Fredrik har alltid følt seg familiens sorte får, og forsøker å forklare gruppa hvordan det ble slik. Psykolog Peder Kjøs gir Anders noen teorier rundt hans enorme kontrollbehov. Eirin må bestemme seg for hvilke grep hun skal ta for å kunne forsone med fortiden, men skjer noe som setter henne totalt ut av spill.
*505  $aProgram 8 : I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på.
*520  $aNorsk dokumentarserie. Åtte unge mennesker har dokumentert sine psykiske utfordringer, gjennom egne videodagbøker. Angst, ensomhet, treningsforstyrrelser, rusproblemer...
*650  $aHelsefag
*650  $aPsykologi$xTerapi$1150
*655  $aDokumentarfilm
*700  $aKjøs, Peder$epsykolog
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Biblioteket Steinkjer videregående skoleAV-DVD kontor 616
Ex2Tilgjengelig Biblioteket Steinkjer videregående skoleDVD FAGFILM Helse 616